Vier tools die je helpen om betere LinkedIn-posts te maken
Vier tools die je helpen om betere LinkedIn-posts te maken
Stel: je hebt als bedrijf interessante verhalen te vertellen en kiest voor LinkedIn-posts om je content te delen. Wist je dat je met een kleine inspanning die posts nog net dat tikkeltje beter kan maken? Verschillende tools helpen je daarbij.
1. Perfect Post
- Je krijgt te zien welk deel van je posts zichtbaar is als LinkedIn-gebruikers door hun feed scrollen. LinkedIn geeft namelijk je posts niet volledig weer. Gebruikers krijgen het begin te zien en als ze op ‘Meer weergeven’ klikken, ook de volledige post. Perfect Post geeft voor jou aan waar die grens ligt, zowel in de mobile app, als op de desktop versie, door een stippellijn te plaatsen. Alles wat erboven geschreven staat, zal meteen te zien zijn. Alles wat eronder staat, niet.
- In een oogopslag krijg je een overzicht van hoeveel hashtags, emoji’s en tags je gebruikt hebt in je LinkedIn-posts. LinkedIn raadt zelf aan om niet meer dan drie hashtags te gebruiken. Andere gebruikers taggen helpt je dan weer om interactie te creëren . Je kan tot veertig personen of bedrijven taggen maar overdrijf niet want dat kan een negatief effect hebben op het algoritme.
- Wil je iets doorstrepen, vet of cursief weergeven? Die aanpassingen voer je rechtstreeks in je posts door.
- Je kan je posts opslaan om die later te bewerken of te publiceren via ‘Save’.
- Je kan de prestaties van je posts opvolgen door ‘Track post’ aan te vinken. Zo krijg je een inschatting op welk tijdstip je bijdragen veel bekeken worden. Opgelet: het tabblad dat automatisch opent wanneer je een post trackt, mag je niet sluiten. Zo worden de statistieken bijgehouden.

2. Perfect Font Generator

3. Hashtag Analytics
Hashtags toevoegen aan je LinkedIn-posts is op vele manieren nuttig. Het helpt je om gevonden te worden op het platform, in contact te komen met andere gebruikers in je sector, je organisch bereik uit te breiden, een community op te bouwen of je producten of activiteiten in de spotlights te plaatsen.
Zelf hashtags volgen die te maken hebben met de topics die je doelpubliek interesseren, geeft je de mogelijkheid om je doelgroep of concurrenten nog beter te leren kennen. Je krijgt dan posts in je feed te zien waarin de hashtags die jij volgt, gebruikt worden.
Als je zelf een post publiceert, gebruik je best drie hashtags. Kies één of twee hashtags die algemener zijn en een ruimer onderwerp belichten. Die hashtags worden meestal door een groot aantal mensen gevolgd. Bij voorkeur zijn de andere hashtags specifieker en worden ze dus door minder mensen gevolgd. Zo spreek je de gebruikers aan die in een algemeen onderwerp waar jij over post, geïnteresseerd zijn maar ook die gebruikers die meer willen weten over een nicheonderwerp.
Je kan het aantal volgers van een hashtag te weten komen door erop te klikken of die in je zoekbalk te typen. Met de Hashtag Analytics extensie zie je het aantal volgers van een hashtag nog eenvoudiger, door erover te scrollen. Als je zelf een post maakt, berekent de tool meteen het aantal volgers van de gekozen hashtags.

4. LanguageTool
Maak je door snel te willen zijn wel eens een spel- of grammaticafout? Dan kan je een schrijfassistent, zoals LanguageTool aan je browser toevoegen.
Als je tekst typt in LinkedIn, onderlijnt de tool wat beter kan in verschillende kleuren: spel- en grammaticafouten maar ook suggesties om de stijl aan te passen. Verschillende talen zoals Engels, Duits, Spaans, Frans of Nederlands zijn in de tool opgenomen. Per post kan je dus kiezen in welke taal je een check wilt laten uitvoeren.

Graag meer tips? Volg ons op LinkedIn. Daar delen we regelmatig nieuws over het platform. Eerder op zoek naar een partner om je LinkedIn-plannen vorm te geven? Contacteer ons!