Hoe overleef je een vliegtuigcrash met je collega’s?

Hoe overleef je een vliegtuigcrash met je collega’s?

Stel: je hebt een heel jaar hard gewerkt, mooie resultaten behaald én er een zusterbedrijf bij gekregen. Je hebt je collega’s – nieuwe en oude – amper gezien. Van zodra het coronagewijs kan, stap je gezellig met z’n allen het vliegtuig op. Maar van zodra je opstijgt, gaat het mis. Je crasht ergens in een Ardeense kloof, in gure weersomstandigheden. Er zijn geen gewonden, maar je zit wel vast. Hoe geraak je terug in de bewoonde wereld? Lukt het om samen te werken en een oplossing te vinden, of ligt een Lord of the Flies-scenario op de loer?

Het overkwam Outsource, VCA en Blue Lines. Gelukkig hadden we onze huisfotografe mee aan boord, zodat ze een gedetailleerd foto-verslag kon maken van ons heroïsch avontuur. Hoe we het overleefden? We leggen het graag uit aan de hand van Flores foto’s.

1. Brace for impact

Hoe hoger je vliegt, hoe lager je valt. Gelukkig viel onze afdaling mee, en hadden we tijd genoeg om nog wat reddingsspullen aan te trekken.

Manu na de ‘crash’

2. Kies voor iedereen de juiste rol

Als je achtergelaten Nederlandstalige instructies tegenkomt om de weg uit de afgesloten kloof terug te vinden, kan je de opdracht extra moeilijk maken door het voorlezen over te laten aan een Franstalige collega. Waarom makkelijk doen als het moeilijk ook kan?

Baptiste, de verteller

3. Blijf positief

Zelfs in barre omstandigheden kan je het maar beter positief blijven inzien. Per slot van rekening ben je wél even verlost van je rinkelende telefoon, de ‘ping’ van inkomende mail en andere meldingen en de Teams-, Zoom-, Skype- en andere videomeetings.

Girls just wanna have fun – en zeker Sylvia, Astrid en Siel

4. De beste stuurlui staan aan wal

No comment.

Manu in het water, Gert aan wal

5. Laat de vrouwen het harde werk opknappen

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, toch?

Leen aan het werk

6. Hou het beste voor het laatst

Toevallig een fles appeljenever kunnen redden? Bewaar ze tot de eindmeet (of in dit geval: de code van het hangslot) in zicht is. 😉

Proost, Martine!

7. Vier je overwinning in stijl

Veilig terug in de bewoonde wereld geraakt? Vier je overwinning! Wij deden dat in de charmante omgeving van Domaine de Ronchinne, waar de mensen van PeopleFirst ons eerder al death-ridegewijs (of wandelend voor de minder avontuurlijke/zwangere medepassagiers) in onze kloof dropten.

Team Outsource, VCA en Blue Lines

Voor dit team-uitje geraakten we maar tot in de buurt van Namen, maar dat vliegtuig stappen we ooit wel eens samen op. Bij voorkeur met datzelfde team van knappe koppen dat ons uit onze benarde situatie in de Ardennen hielp. ❤️