Een tijdje geleden had Xperthis geen echt startersbeleid, dit is ondertussen helemaal veranderd. Toch blijft een gevoel van eenheid creëren niet gemakkelijk. Er zijn dan ook meer dan 200 medewerkers op 4 verschillende sites.

Het HR-team van Xperthis stelde dan ook voor om een startersdag te organiseren en vroeg ons om een doos te maken voor de starters, gevuld met een heleboel goodies. We kregen de vrijheid om voorstellen te doen, en daar gingen we gretig op in!

Outcome

  • Enthousiaste reacties
  • Starters voelden zich echt gewaardeerd
  • Groepsgevoel gecreeërd bij de starters
  • Goede HR-communicatie  

Over het project

Periode
maart 2019

Klant
Xperthis

Doelstelling
Nieuwe medewerkers welkom laten voelen bij Xperthis en een community feeling creëren in alle kantoren.

PESO tools

PESO staat voor PaidEarnedShared en Owned media. Dat zijn overkoepelende termen voor wat in grote lijnen kan worden gezien als online bereik via respectievelijk advertising, publiciteit, social media en de eigen communicatiekanalen.

Deze tools zijn ingezet bij Xperthis

Paid        
Earned   
Shared  Social media
Owned  Event ‘Startersdag’

employer branding

OPLOSSING

Humor is dé manier om het ijs te breken. Daarom maakten we een sticker voor op de doos met als slogan: ‘Survival kit for starters’. Nee, geen zakmes of magnesiumstick met het logo van Xperthis, wél muntjes, bics, een notitieblok, koffietas, webcamcover (mét GDPR-boodschap), USB-stick én totebag. Alles wat je nodig hebt om aan die eerste werkdag te beginnen.

employer branding
employer branding

Xperthis organiseerde een klein event om de nieuwe werknemers welkom te heten. Compleet met lunch, speech van de CEO en natuurlijk, de ‘survival kits’! De kits werden positief onthaald en de starters konden met een positief gevoel aan de slag gaan. Missie geslaagd!