Ziekenhuizen begrijpen de toegevoegde waarde wel van een ERP, maar zijn bang om dit te implementeren. Om de ‘best practices’ van geslaagde ERP-implementaties te delen, nodigde Xperthis enkele ziekenhuizen uit. Het grote probleem: klassieke presentaties over dit soort onderwerp zijn vaak saai en zonder interactie met het publiek. Daarnaast blijft de follow-up ook moeilijk.

Xperthis, marktleider in digitale oplossingen voor de zorgsector, vroeg ons om te helpen bij de organisatie van dit evenement. De missie? Interactie creëren en enthousiasme stimuleren bij de deelnemers.

Outcome

  • Enthousiaste reacties
  • Leuke visual waar je nog veel mee kan doen (social media, posters, etc)
  • Meer interactie en impact tijdens presentatie

Over het project

Periode
maart 2018

Klant
Xperthis

Doelstelling
Een workshop organiseren om de ‘best practices’ van geslaagde ERP-implementaties te delen met ziekenhuizen.

KPI’s
– Interactie creëren en enthousiasme stimuleren bij de deelnemers

PESO tools

PESO staat voor PaidEarnedShared en Owned media. Dat zijn overkoepelende termen voor wat in grote lijnen kan worden gezien als online bereik via respectievelijk advertising, publiciteit, social media en de eigen communicatiekanalen.

Deze tools zijn ingezet bij Xperthis

Paid        
Earned   
Shared  LinkedIn, Twitter, Visual Harvesting
Owned  Landing page, event

Interactie B2B event

OPLOSSING

De presentatie over de 7 tips of ‘best practices’ voor ziekenhuizen werd ‘live’ ondersteund door een visual facilitator, een tekenaar die de essentie van de presentatie capteert en omzet in een grote tekening. Zo blijven de deelnemers aandachtig volgen en kunnen ze reageren op de tekening. Dit verhoogt de interactiviteit tijdens de presentatie. Nadien was er een kleine drink voorzien met als blikvanger de gigantische tekening. De deelnemers gingen automatisch naar de tekening, trokken foto’s en vooral: bleven over het onderwerp praten.

Interactie B2B event
Interactie B2B event

Het grote voordeel: de follow-up wordt heel gemakkelijk. Iedereen wil een tekening! Sales kan dus als follow-up actie een poster naar de klant brengen of opsturen en zo een extra gesprek inboeken.