Uit een recente bevraging van BCD Travel bij travel managers bleek dat veel bedrijven van ‘traveler wellbeing’ een prioriteit maken voor de komende tijd. Daarnaast hebben bedrijven een wettelijke ‘duty of care’ tegenover medewerkers, waardoor ze te allen tijde gezonde en veilige werkomstandigheden moeten bieden. In de praktijk blijkt dat de nodige uitdagingen met zich mee te brengen, en is het niet evident effectief welzijnsinitiatieven op te starten.

Outcome

Brede aandacht via verschillende kanalen voor een actuele problematiek. Download het rapport hier.

Over het project

Periode
voorjaar 2019

Doelstelling
BCD Travel’s positie als trusted authority op vlak van zakenreisadvies versterken

KPI’s
– BCD Travel wereldwijd positioneren als trusted authority op vlak van zakenreisadvies, te meten via:

  • Directe aandacht bij klanten en potentiële klanten (clicks en downloads)
  • Indirecte aandacht (coverage via traditionele en sociale media)

PESO tools

PESO staat voor PaidEarnedShared en Owned media. Dat zijn overkoepelende termen voor wat in grote lijnen kan worden gezien als online bereik via respectievelijk advertising, publiciteit, social media en de eigen communicatiekanalen.

Deze tools zijn ingezet bij BCD Travel

Paid       ondersteunende advertorials in trade magazines
Earned  persbericht, interviews
Shared   organic social campagne op LinkedIn, Twitter en Facebook, LinkedIn blogs voor lokale woordvoerders
Owned   uitgebreid content report in de serie ‘Inform’ whitepapers, landing page, blogs voor eigen content platform ‘Move’, artikels nieuwsbrief, klantcommunicatie en interne communicatie

contentcampagne luchtvervuiling

OPLOSSING

Luchtvervuiling is een veelbesproken thema de voorbije tijd, en een onderwerp dat nauw verbonden is met zakenreizen. BCD Travel wilde het topic niet uit de weg gaan, en bedrijven voorzien van een overzicht van de luchtvervuiling op de meest bezochte zakenreisbestemmingen, alternatieven voor zakenreizen, en tips ter bescherming van de zakenreiziger.

contentcampagne luchtvervuiling
contentcampagne luchtvervuiling

Via BCD Travel hadden we een zicht op wat de meest bezochte zakenreisbestemmingen wereldwijd zijn. Die info koppelden we aan research van de Wereldgezondheidsorganisatie, waardoor we een overzicht konden bieden van welke zakenreisbestemmingen veilig zijn, en welke niet. Door experts aan het woord te laten over het belang van goede bescherming tegen luchtvervuiling en tips en tricks te geven, werd het rapport een inhoudelijk sterke en praktisch inzetbare tool voor travel managers en bedrijven.

Daarnaast zorgden we via een persbericht, blogs, social media-posts en communicatie via zoveel mogelijk eigen kanalen voor herhaling en extra visibiliteit. De campagne werd wereldwijd uitgerold.

contentcampagne luchtvervuiling