StoryChief: onze ongezouten mening na 1 jaar test & trial

StoryChief: onze ongezouten mening na 1 jaar test & trial

We werken bij Outsource ondertussen sinds begin 2021 intensief met content marketing platform StoryChief. Een tool die onze content planning (en die van enkele klanten) vergemakkelijkt. Meestal dan toch! Lees hier onze eerlijke review.

Alles over StoryChief

Wat is StoryChief?

StoryChief is een tool die je helpt bij het inplannen van je content. Wij connecteren onze social media kanalen aan StoryChief en onze WordPress-website. Maar je kan ook publiceren in veel andere CMS zoals Hubspot, Joomla, Drupal, … Je kan ook mailings koppelen en persberichten. Zo kan je al je content voorbereiden, samenwerken met collega’s aan deze content, deze laten goedkeuren door collega’s en externen, én ze publiceren vanuit 1 platform. Klinkt geweldig, toch?

StoryChief
Welkom bij StoryChief!

Hoe begin je met StoryChief?

Je eigen workspace opzetten in StoryChief is ontzettend simpel. Je voegt je eigen kanalen toe in enkele klikken, en alles wijst zichzelf uit. Een heel intuïtieve tool, dus!

Niet iedereen bij Outsource heeft toegang tot de workspace, enkel de content creators. Bij klanten zijn er dat doorgaans 3 of 4. Wees selectief! Niet iedereen heeft toegang nodig. Enkel de collega’s die regelmatig blogposts of social media posts schrijven hebben een user nodig. Content laten reviewen door anderen zonder toegang is altijd mogelijk.

Social media plannen in StoryChief

Social media posts voorbereiden vergt tijd, véél tijd! StoryChief vergemakkelijkt een aantal procedures voor jou. De voor-en nadelen volgens onze social media experts:

Pro

+ De kalenderfunctie geeft een mooi overzicht weer van je planning.
+ Je kan vlot samenwerken met collega’s op 1 post .
+ Met de functie ‘Campaigns’ kan je doelgericht werken en krijg je statistieken per campagne.
+ Je maakt eenvoudig van 1 post meerdere varianten voor de verschillende kanalen.
+ Voeg eenvoudig UTM-tags toe aan links, zo zie je duidelijk van waar je traffic vandaan komt.

Siel Debouver

Contra

– We missen écht een drag-and-drop functie in de kalender.
– Je kan geen PDF’s toevoegen of personen taggen op LinkedIn (to be honest: geen enkele social media tool kan dit).
– Bedrijven taggen op LinkedIn kan, maar gaat niet altijd van zelf.
– Aangezien je altijd eerst een basispost maakt en hierin je visual vastlegt, kan je de visual niet aanpassen per kanaal.

Siel gebruikt StoryChief dagelijks voor haar social media planning: “Eerlijk gezegd kan ik deze tool niet meer missen. Ik werk vaak samen met collega’s en klanten op content en de functies om samen te werken zijn echt lifechanging. Het enige dat ik écht mis, is het taggen van personen in social media posts. Ik weet dat LinkedIn deze functie niet aanbiedt voor alle planning tools, maar het zou het leven van een social media expert écht vergemakkelijken!”

Rechtstreeks blogposts schrijven en publiceren in StoryChief

Geen WordPress-wonder? No worries! Via ‘Stories’ schrijf je gemakkelijk én SEO-gericht een blogpost, laat je deze reviewen door collega’s en publiceer je deze rechtstreeks op je website. Geen gedoe dus met WordPress, alles gaat via 1 tool.

Marion Evrard

“Zo leuk om niet meer constant met Word-bestanden bezig te zijn: ik schrijf mijn blogs meteen in StoryChief. Zo zit mijn SEO altijd goed en win ik vooral tijd doordat ik mij niet meer moet bezighouden met extra lay-out. Er is ook maar 1 versie die altijd up-to-date is, dus ook daar verspil ik geen tijd meer aan. Dubbelcheck!” zegt Marion.

Pro

+ De SEO-functie is ontzettend handig. Je krijgt meteen te zien wat je nog kan aanpassen aan je blogpost om een hogere SEO-score te behalen.
+ Gedaan met klungelen in WordPress! Na een eerste configuratie, moet je artikels nooit meer extra lay-outen.
+ Werk samen met collega’s aan blogposts: vraag hun toestemming voor publicatie, tag hen in comments, …
+ Niet enkel StoryChief-gebruikers, maar ook externen kunnen feedback geven op stories.

Elise Verbraeken

Elise is vooral fan van de campagnes-functionaliteit: “Het is echt straf hoe snel je weg bent met alle features in StoryChief. Na enkele weken kon ik gemakkelijk werken met de functie Campaigns en hier stories en social media posts aan koppelen. Deze functie vind ik trouwens één van de handigste om te gebruiken: alle content over één topic staat mooi geordend en kan makkelijk doorgestuurd worden ter review.”

Contra

– Om ingewikkelde lay-outs van je website over te nemen in StoryChief, heb je iemand nodig die hier iets van kent.
– Je kan de lay-out niet previewen.
– Bij elke opmerking in ‘Stories’ die je oplost, krijgt de persoon die de comment geplaatst heeft een mail. Als je dus veel zaken wil aankaarten, krijg je een een stapel mails terug!

StoryChief

Onze conclusie: wij blijven deze tool verder gebruiken!

Al bij al zijn we heel tevreden over deze tool. Er zijn altijd kleine zaken die beter kunnen, en dat merk je vooral als je echt dagelijks met StoryChief bezig bent. Gelukkig is StoryChief goed bereikbaar via chat en beantwoorden ze elke vraag die je hen stelt binnen enkele minuten. Easy!