Iedereen is het erover eens: video werkt, ook in B2B. Om je bedrijf ook in je videocommunicatie in de verf te zetten, zorg je best voor coherentie. Werk daarom een duidelijk plan uit dat je kan gebruiken voor alle video’s die je in de toekomst wilt maken. 5 dingen die daar zeker in moeten staan: 

 

1. Wie is je doelpubliek?

Het is belangrijk dat je weet voor wie je een video maakt. Leeftijd, opleidingsniveau, gezinssituatie, … Ze kunnen allemaal bepalend zijn voor het type en de look & feel van je video. Haal die persona’s maar van onder het stof!

 

2. Bepaal de look & feel

Net als je teksten, moeten ook je video’s coherent zijn. Ook al is de opzet van video tot video verschillend, kijkers moeten kunnen zien dat ze bij elkaar horen. Kies dus een toffe banner die je per video lichtjes kan aanpassen en bepaal een huisstijl voor pancartes en ondertitels. Als je zorgt dat die in lijn ligt met je logo, wordt het voor (potentiële) klanten eenvoudiger om de video’s van jouw bedrijf te herkennen.

 

3. Wat wil je vertellen?

Maak een overzicht van de belangrijkste punten. Hou het kort en krachtig, de beste video’s duren niet lang. Durf het onderscheid te maken met je concurrenten. Kan humor binnen je bedrijfscultuur? Wees dan niet bang om een humoristische video te maken. Niet alleen je klanten, maar ook je medewerkers zullen dat appreciëren.

 

4. Kies een type video

Het type video zal afhangen van de inhoud ervan, denk aan instructievideo’s, video-uitnodigingen of een recap van een evenement. Zorg voor een basistype video dat je regelmatig maakt, zo behoud je een zekere continuïteit. Als eventplanner kan je bijvoorbeeld wekelijks een video posten met een korte samenvatting van ‘het evenement van de week’. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je nooit andere video’s mag posten.

 

5. Zorg voor een goede CTA

Een call-to-action is essentieel. Je wilt toch dat de kijker iets doet eens hij de video bekeken heeft? Zorg voor je standaard type video voor een standaard call-to-action. Vraag om je kanaal te volgen, te liken op Facebook of om naar een evenement te komen. Wees niet bang om creatief te zijn!

 

Als je deze vijf tips gebruikt om een concept voor je video’s te ontwikkelen, ben je zeker dat ze altijd herkend zullen worden als je ze deelt. Maar hoe doe je dat best? Ook daarbij kunnen we je helpen, ontdek hoe je je video’s laat scoren op social. Video meteen integreren in je communicatieplan voor volgend jaar? Daar helpen we graag mee.