Wie dagelijks met B2B marketing, communicatie en/of PR bezig is, werkt dagelijks met content. In deze Insta-tijden zijn beelden daarbij niet meer weg te denken. Ze ondersteunen je verhaal, trekken de aandacht en zorgen voor een professionele uitstraling.

 

Maar te weinig tijd en inmiddels verroeste Photoshop en InDesign-skills zorgen ervoor dat zo’n simpel uitziend beeldje voor Twitter & co toch nog voor grijze haren zorgen. Alles uitbesteden? Ook geen optie, want dan riskeert je volledige budget daaraan op te gaan. En zeg nu zelf: een grafische vormgever inschakelen om een beeld te voorzien bij je tweet is niet zo tijd/kosten-efficiënt…

Enter wondertool Canva: een online tool waarmee je snel en eenvoudig designs kan ontwikkelen. Bonus: de tool is he-le-maal gratis! Enfin, de gratis versie toch. Een voorsmaakje:

Canva is ideaal om bijvoorbeeld snel een beeld te voorzien bij je Facebook post, een logo toe te voegen aan je beeld, je beelden aan te passen aan het juiste (sociale media) formaat, … Voor iets meer geavanceerde ingrepen zoals een achtergrond weghalen, 3D plannen tekenen of drukklare bestanden maken schakel je best een grafische vormgever in.

 

Voor je aan de slag gaat… nog enkele tips

Helemaal verkocht en tijdens het lezen van deze blog al een account aan het aanmaken? Houd deze tips in het achterhoofd:

1. Geen inspiratie? Geen nood! Gebruik een “Canva layout” als basis voor je design. Het enige dat je dan nog moet doen, is je eigen tekst en beelden eraan toevoegen:

2. Kopieer je design om bijvoorbeeld dezelfde opmaak te gebruiken, maar met een andere inhoud:

3. Deel een bewerkbare link met je collega’s zodat ze zelf gemakkelijk aanpassingen kunnen maken:

4. Voeg je eigen afbeeldingen toe om binnen de huisstijl te blijven:

5. Bij die huisstijl horen ook kleuren, voeg je kleurencodes dus ook toe aan het document:

Canva for Work

Met Canva kom je heel ver, maar je zal snel merken dat er een aantal functionaliteiten ontbreken. Je kan geen eigen fonts uploaden, je kan je designs niet resizen, je moet betalen voor premium beelden, … Om volledig vrij te kunnen zijn in je ontwerpen kan je upgraden naar “Canva for Work”. Het laat je toe om:

  • Designs te resizen
  • Fonts te uploaden
  • GIF’s te ontwerpen
  • Premium beelden te gebruiken
  • The list goes on…

Kostenplaatje: 10,79 euro (12,95 dollar) per gebruiker per maand.

Surf naar canva.com en… start!

Goed nieuws: Canva is nu ook beschikbaar in het Nederlands! Dit maakt het nóg gemakkelijker om je eigen designs te creëren. Probeer het hier.